Tehnologia folosită în cadrul proiectului

Stațiile instalate în proiectul AerLiber.ro (uRADMonitor SMOGGIE-PM) sunt produse și distribuite de o companie românească din Timișoara, și sunt dotate cu tehnologia necesară pentru a oferi măsurători la standarde internaționale.

Acesta este un monitor de calitate a aerului cu o carcasă rezistentă la ploaie și un sistem simplu de montare pentru a facilita instalarea. Acesta dispune de un senzor de particule în suspensie de înaltă calitate, cu laser, pentru PM1, PM2,5 și PM10 și de un senzor suplimentar pentru temperatură, presiune și umiditate. Se conectează la internet prin Wifi și poate fi alimentat cu un cablu micro-usb standard de 5V. Citirile sunt accesate prin intermediul API uRADMonitor sau descentralizate prin intermediul rețelei locale. Acest monitor este testat în laborator pentru acuratețea datelor.Testele pot fi accesate aici.

SMOGGIE este o stație de monitorizare automată și fixă a calității aerului. Aceasta dispune de conectivitate Wifi pentru a trimite măsurătorile privind calitatea aerului către cloud în timp real. Are nevoie de 5V pentru a funcționa, fiind alimentată de un cablu micro-USB standard. Această unitate nu are un ecran, funcționează ca un monitor, iar datele pot fi vizualizate de la distanță pe un computer sau pe un dispozitiv mobil.

Folosind opțiunile de conectivitate disponibile și consumul redus de energie, acest dispozitiv poate fi utilizat pentru o mare varietate de aplicații. Versatilitatea sa este combinată cu un acces convenabil la date.