Despre noi

Pasionați de tehnologie și mediu curat, echipa Aerliber.ro folosește tehnologia pentru a monitoriza calitatea aerului și pentru a propune soluții concrete în zonele unde se identifică o calitate scăzută a aerului. Datele culese de către senzori, traduc schimbările climatice sau efectele devastatoare pe care le au factorii antropologici precum industria grea, expansiunea mega orașelor sau supra aglomerarea cu automobile ce au ardere incompletă. De asemenea si incendierea deșeurilor necontrolată, are efecte negative pentru păduri și pentru mediu.

Proiectul Aerliber.ro este un proiect IOT, care culege și procesează datele de la senzori și le pune la dispoziția  Aceste oricărui cetățean preocupat de calitatea aerului, dar și pentru a fi comparate cu valorile limită impuse de Uniunea Europeană sau pentru a estima eventualele cazuri când aerul devine periculos pentru populație.

Scopul proiectului

Rețelele private și imparțiale, vor reprezenta o plasă de siguranță, în caz că senzorii oficiali devin prea costisitori sau intră în revizii neprevăzute. De asemnea monitorizarea la nivel macro, va putea ajuta autoritățile în depistarea arderilor de deșeuri clandestine sau a agenților economici care nu respectă valorile înscrise în contracte. De asemenea cu ajutorul datelor culese, se va putea estima ce valori vor avea poluanții în timp, într-o anumită zonă sau oraș și dacă asta va reprezenta un pericol pentru locuitori. Pragurile impuse de Europa ( PM 10 şi PM2,5. PM 10 –limita zilnică 50μg/m³ și cea anuală de 40 μg/m³ , PM 2.5 –limita zilnică și cea anuală 25μg/m³ pe an )

Schimbarea începe cu tine!

Ca și măsuri de prevenție, susținem autoritățile pentru a implementa schimbări la nivel local, piste de biciclete pentru a facilita un transport nonpoluant în oraș, sau înștiințarea acestora când un sensor detectează valori exagerate, ce indică un incinerator de gunoie clandestin. Deoarece copii reprezintă viitorul nostru, informarea acestora și implicarea lor în lupta pentru un mediu curat, va fi o prioritate pentru noi. De asemenea, dorim să facem o informare și conștientizare a populației, iar pentru asta avem nevoie de locații și de oameni care înțeleg și cred în acest pericol nevăzut. Dacă vrei să te implicit activ, montează-ți un sensor acasă sau la locul de muncă și fii parte din rețeaua Aerliber.ro.Dacă nu ai buget sau timp pentru o implicare activă, te poți implica pasiv spunând mai departe despre proiectul Aer Liber și astfel mesajul poate ajunge la oameni interesați.

Echipa noastră

Radu Crețu

Tiberiu Mitrea

Vlad Fișcălie